GenelSATISA SUNULACAAK
ciğer kebabı
Ciğer kebabı, menşei Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa olan fakat Türkiye’nin güney illerinde sıklıkla yapılan bir kebap türü. Ayrıca Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır illerinde sabahları kahvaltı olarak da tüketimi söz konusudur.
Diyarbakır Karpuzu
Diyarbakır’da karpuz hasadı, genellikle her yıl temmuz ve ağustos aylarında başlıyor. Bu dönemde, merkez ve ilçelere bağlı kırsal mahallelerde yaklaşık 22 bin dekar alanda üretilen karpuzlar, kavurucu sıcaklarda toplanıyor.
Reyhan Şerbeti
Reyhan şerbeti,reyhandan elde edilen fesleğene benzer bir aromaya sahip içecektir. Taze olarak yemeklere, salatalara da eklenen reyhan, genellikle şerbet olarak tüketilir ve tercih edilir. Reyhan içerisinde bulunan kalsiyum, A, K vitamini, çinko, potasyum ve demir sayesinde kişiye sağlık açısından katkılarda bulunur.
 Kuru dolma

Süzülüp üstüne tuz, yağ, salça, maydanoz, soğan, baharatlar ve sumak suyunun yarısı ilave edilip karıştırılır. Dolmalar doldurulup tencereye dizilir. Üstüne kalan sumak suyu ve su ilavesi yapılır. Kaynamaya başladıktan sonra ½ saat pişirilip söndürülür.

Duvaklı pilav

Bademler haşlanıp kabukları soyularak kavrulur. Et kavrulup baharatlar ve kavrulmuş bademler ilave edilir. Yağ eritilip yıkanan pirinç ilave edilerek iyice kavrulur. Tuz ve su katılarak hazırlanır. 

Kibe Mumbar

Diyarbakır Kibe Mumbar 28.06.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

 kabak meftüne

Diyarbakır  kabak meftüne malzemeleri kış kabağı, kuzu eti,sadeyağ, domates salçası, sumak, sarımsak, tuz, pul biberdir.

 İçli köfte
İçli köftenin dışının birleşmesini sağlamak için, mutlaka bulguru ıslatın.Böylece malzemeler daha çabuk bütünleşecek ve dağılma riski düşecektir. Köfte malzemelerini bağlamak için, dikkat edilecek diğer nokta un, irmik, yumurta ve dövüşmüş etin homojen bir kıvam almasını sağlamaktır.